Un bus de l'EMT facilita el recorregut pels museus valencians

Autobús especial de la líniea 5 de la EMT en el Dia Internacional dels Museus

Este dissabte és el Dia Internacional dels Museus i l'entrada és gratuïta.

València
Comarca: 
València

Motivat per la celebració este dissabte 19 de maig del Dia Internacional dels Museus, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha posat a disposició de la ciutadania, com va ocórrer l'any passat, un autobús de la línia 5 que portarà, de forma gratuïta, als que desitgen acostar-se i visitar qualsevol dels museus valencians que estan ubicats en la zona que recorre esta autobús, que són la majoria o queden prop. Este servici estarà disponible durant tot el cap de setmana i porta per lema Museus hiperconnectats: enfocaments nous, públics nous’.

El regidor de Mobilitat sostenible, Giuseppe Grezzi, indicà que «Un any més, l’EMT se suma a la iniciativa de la gratuïtat de la línia 5, línia circular que rodeja el centre històric i passa pels museus més importants que tenim a la ciutat. I ens sumem per a posar en valor la cultura en un mitjà de transport molt visible i que projecta totes les activitats culturals que fem». Estes declaracions la va fer el regidor a la plaça de l'Ajuntament, en la presentació de l'autobús que farà el recorregut comentat, i al costat de la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga..

Grezzi recordà que esta línia 5 té 37 autobusos híbrids i elèctrics «que tenen un impacte mediambiental molt baix».Estos autobusos, 35 híbrids i 2 elèctrics, es van adquirir al febrer.

Per la seua banda Amoraga indicà que «Des de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, ens hem volgut sumar a la celebració internacional del Dia dels Museus de dues formes: una, amb la contribució a la gratuïtat de la línia 5. Esta és la línia que més museus té en el seu recorregut».

També va informar la directora general que en la resta dels més de 200 museus de la Comunitat Valenciana de la xarxa de de museus de la Generalitat, es regalaran, als seus visitants, una motxilla que té l'eslògan 'Connecta';t al museu', per a recordar que és el dia dels museus."

Giuseppe Grezzi y Carmen Amoraga en la presentación del autobús especial de la línea 5 de la EMT en el Día Internacional de los Museos


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca