S'inicia la segona edició del “Voluntariat pel valencià”

Voluntariat pel valencià 2017

Participen en esta iniciativa més de 200 empleats públics de l'Ajuntament de la capital.

València
Comarca: 
València

La iniciativa "Voluntariat pel valencià” té per objectiu fer més senzill el fet d'aprendre valencià gràcies a la interacció entre persones voluntàries i aquelles que volen aprendre la nostra llengua. L'activitat està coordinada per Escola Valenciana i en ella poden participar els empleats públics de l'Ajuntament de València, que en esta segona edició que acaba d'iniciar-se a través de la Regidoria de Govern Interior, i que durarà 10 setmanes, són més de 200.

El regidor responsable, Sergi Campillo, va mostrar les seues satisfacció “per la consolidació d'una activitat doblement important: en primer lloc –ha explicat– pel que significa de difusió del valencià dins de la institució i en la relació amb la ciutadania, i en segon perquè es du a terme amb la col·laboració desinteressada de voluntaris i voluntàries entre el personal municipal”, i ha agraït a les persones participants per l’“esforç de les persones que prenen part com a voluntàries per a ajudar a fer que altres persones puguen parlar en valencià”.

En la passada edició van participar 258 persones (96 voluntàries i 161 aprenentes) , i enguany són 227 (77 voluntàries i 150 aprenentes) .

Campillo explicà que “esta campanya omplirà els edificis municipals de converses, lectures, preguntes, respostes, dubtes, certeses…, i tot això en la nostra llengua”. També va explicar que cada 15 dies el Gabinet de Normalització Lingüística envia per correu electrònic a tots els participants un text literari en poesia o prosa dels autors més significatius en llengua valenciana.

Finalment Campillo ha agraït en nom seu i en el de l'alcalde, Joan Ribó, l'esforç del personal municipal “perquè esta siga una administració de fet bilingüe i per a ampliar la formació dels empleats i empleades”.

Voluntariat pel valencià 2017


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca

HOTELS / HOTELES

Booking.com