Rafael Sanz-Espert és el nou director de la Banda Municipal

Rafael Sanz-Espert

Cessa en el càrrec Fernando Bonet, director des de 2012.

València
Comarca: 
València

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha anunciat que Rafael Sanz-Espert és el nou director de la Banda Municipal, després del cessament de Fernando Bonete Piqueras, qui ha sigut el director titular des del 2 de maig de 2012.

Tello ha agraït a Bonet els seus anys de dedicació i ha explicat que «como cualquier formación musical, necesita un cambio en su dirección para desarrollar nuevos proyectos, nuevas directrices artísticas». Al mateix temps ha destacat del nou titular el fet de ser «un dels directors valencians més destacats, valorats i reconeguts a nivell nacional i internacional i que, a més, coneix molt bé la nostra Banda Municipal, ja que ha format part d’ella durant molts anys com a professor».

Ressenya biogràfica de Rafael Sanz Espert

Sanz-Espert ha sigut titular de la Banda Municipal de Bilbao i membre del WASBE Board of Directors. Ha dirigit a l’Orquestra de València i altres formacions com The U.S. Army Band and Orchestra (Washington DC), Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid, Orquesta Sinfónica Nacional de Paraguay, Banda Sinfónica de Córdoba (Argentina), Banda Sinfônica do Estado de Sao Paulo, Orquesta de Sopros Brasileira, Symphonic Wind Orchestra of University of Duluth, Intercollegiate Honor Band of the CBDNA, Twin Ports Wind Orchestra i Grand Symphonic Winds Minnesota. Aixímateix, dirigix en els festivals Midwinter Clinic (Minnesota) i Midwest Clinic (Chicago). Compta amb una extensa discografia en la qual dstacant les gravacions realitzades amb la Banda Sinfónica Municipal de Madrid, Banda Municipal de Bilbao, Royal Northern College of Music de Manchester, Cor de l’Orquesta Nacional de España, Spanish Brass Luur Metalls, etc. 

A més Sanz-Espert també impartix cursos com a pedagog, en els quals impartix la seua pròpia tènica als Workshops a Berklee València i les master class a Berklee College of Music de Boston, a més de conferències a la Universitat del País Basc, Sala Villalobos (Tatuí) i el Seminari Ibero-Americà d’Educaçao Musical d’Inclusao Social (Sao Paulo).

El nou director ha fet encàrrecs i dirigit estrenes d’obres simfòniques per a banda i orquestra. A més rep, en qualitat de director, premis nacionals i internacionals i cinc mencions d’honor. En l’actualitat és Director Artístic del Congrés Iberoamericà de Directors, Compositors i Arranjadors i membre del Consell d’Administració de la Societat d’Artistes AIE i Director Titular de la Banda Sinfónica Municipal de Madrid. 

Rafael Sanz-Espert


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca