Presenten Bookmeup, l'app que permet una immersió en els llocs descrits en els llibres

Gemma Bosch i Mar Javier

El projecte va guanyar el premi a la a la millor iniciativa emprenedora del Centre YUZZ de la Universitat de València.

València
Comarca: 
València

 

Gemma Bosch i Mar Javier són dos estudiants d'ADE que han desenrotllat una aplicació nova, Bookmeup, la qual permet al lector viure en primera persona les històries dels seus llibres favorits, de manera que permet visitar "els llocs que apareixen en ells (monuments, restaurantes...) , dirigint-se als webs on compren els personatges i inclús descarregant-se la música que escolten els seus herois i heroïnes de ficció".

Esta aplicació ha sigut presentada hui en la Biblioteca Eduard Escalante de València, i va ser una iniciativa premiada com la millor emprenedora del Centre YUZZ de la Universitat de València.

“Sempre hem sigut molt aficionades a la lectura i hem sentit la necessitat de saber més coses sobre els nostres llibres favorits. Però no va ser fins que ens va arribar el projecte de YUZZ que decidim crear una aplicació sobretot això, encara que mai vam poder imaginar que seríem seleccionades entre les finalistes ni de bon tros que passaríem sis mesos formant-nos i investigant respecte d'això”, han declarat les seues autores.

Inicialment s'han elegit autores com ara Elisabet Benavent, Megan Maxwell, María Dueñas, Dolores Redondo o la valenciana Elena Montagud. “El difícil és establir eixa comunitat, aconseguir que els lectors confien en l'aplicació per a intercanviar experiències i proposar nous títols. A més, busquem ser un focus de promoció per a editorial”, han afegit..

Com a pròxima actuació les autores tenen pensat acostar esta aplicació al públic lector més jove, animant-los a la lectura i també a disfrutar de primera mà amb les rutes que seguixen els personatges.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca