Presentat el segon volum del llibre “València, capital de la República”

Glòria Tello i els coordinadors de l'obra

Este volum està dedicat a la vida quotidiana de la ciutadania.

València
Comarca: 
València

Dimarts passat va ser presentat el segon volum de la trilogia dedicada a rememorar la capitalitat de la ciutat de València en la II República Espanyola, un estudi dels professors Javier Navarro i Sergio Valero i que es titula “Com es viu una guerra? La vida quotidiana d’una ciutat de rereguarda”.

La presentació va anar a càrrec de la regidora de Cultura, Glòria Tello, qui comentà com les imatges que arriben habitualment dels conflictes bèl·lics són les  corresponents a la major  brutalitat, i “Per això, este exemplar analitza aquells mesos, precisament quan s'encunyà l'expressió “Llevant feliç”, per a conéixer com vivien els nostres avantpassats, què feien, si passaven fred o fam, si tenien por o esperances, què llegien, quines condicions sanitàries tenien…”. Tello va afegir que “dins d'una obra d'envergadura, com la dedicada a la capitalitat republicana, calia incloure un espai dedicat a les persones que van viure, des de l'anonimat i la por, la violència d'una guerra”.

També hi van estar presents els dos coordinadors de l'obra, així com la consellera Elena Cebrián.

Este volum es dividix en 12 capítols, cada un dedicat a un aspecte diferent del dia a dia del ciutadà “des dels bombardejos i la fam a la construcció de refugis, passant per l'atenció sanitària, el paper de la premsa, l'activitat cultural i d'oci, o la vida quotidiana dels catòlics (des de la persecució a l'autorització oficial del culte privat)”, així com un capítol dedicat al paper de les dones..

Sergio Valero explicà que esta obra vol “donar a les noves generacions un panorama a partir del qual continuar investigant sobre este període de la història recent”.

Per la seua banda Javier Navarro avanç continguts del tercer volum, el qual es publicarà a final d'any, dedicat “a la cultura, que es va constituir en emblema de la República en guerra i de l'antifeixisme”.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca

HOTELS / HOTELES

Booking.com