L’Orquestra de València, en el seu 75 aniversari, va rebre la Medalla de la Universitat de València

Glòria Tello arreplegà la Medalla de la Universitat de València a l'Orquestra de València (foto: Ajuntament)

Esta distinció reconeix la funció de l'Orquestra en la promoció i difusió cap al món de la música valenciana.

València
Comarca: 
València

Dimarts passat l'Orquestra de València va rebre la Medalla de la Universitat de València, com a reconeixement en el seu 75 aniversari. L'entrega d'esta important distinció va tindre lloc, a més, en el concert emmarcat dins del Festival Serenates, cita musical a la qual torna l'orquestra valenciana. Este festival té lloc del 24 de juny al 8 de juliol al Centre Cultural La Lau de la pròpia Univerisitat.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, va indicar, respecte esta distinció que , «atorgada per una institució acadèmica tan important i prestigiosa, reconeix la funció que exercix la nostra Orquestra en la promoció i difusió cap al món de la música valenciana, dels nostres compositors i del treball dels nostres músics». «Com també avala l’estreta vinculació de la Universitat i el Festival Serenates on ha participat en dotze ocasions i, en especial amb el claustre on es fan els concerts, ja que a penes dos anys després de la seua fundació va interpretar un programa amb el seu titular d’aleshores, Joan Lamote de Grignon».

En esta ocasión especial, la Orquesta interpretó un programa musical en el que figuraban las Sinfonías nº 25 y nº 29 de Wolfgang Amadeus Mozart, así como el Concerto grosso, op. 6 de Arcangelo Corelli, y todo dirigido por su concertino Enrique Palomares. Además el dinero recaudado (3 euros por entrada) se destina a la ONG AnimaNaturalis, la cual trabaja en la defensa de los animales en España y Latinoamérica.

En esta ocasió especial, l'Orquestra va interpretar un programa musical en què figuraven les Simfonies núm. 25 i núm. 29 de Wolfgang Amadeus Mozart, així com el Concerto grosso, op. 6 de Arcangelo Corelli, i tot dirigit pel seu concertino Enrique Palomares. A més els diners recaptats (3 euros per entrada) es destina a la ONG AnimaNaturalis, la qual treballa en la defensa dels animals a Espanya i Llatinoamèrica.

La Medalla concedida també valora la relació de l'Orquestra de València amb agrupacions pròpies de la Universitat de València, com l'Orfeó Universitari en 64 concerts i l'Orquestra Filharmònica.

El festival Serenates va a càrrec de la Universitat de València i de l'Institut Valencià de Cultura i "A més, molts grups valencians han estrenat artísticament en este escenari, ja que este festival s’ha convertit en una bona plataforma per a la promoció i la difusió d’un dels millors i majors béns culturals valencians: la música», explicà Tello.

Orquestra de València


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca