Més de 75 mil persones van visitar els museus i monuments en el Dia dels Museus

Balanç visites Dia Internacional dels Museus

La Llotja va ser el lloc més visitat, al rebre 32.455 visitants.

València
Comarca: 
València

Passat el Dia Internacional dels Museus és hora de fer balanç, i així ho ha fet l'Ajuntament, que informa que un total de 76.138 visitants van passar pels diversos museus i monuments municipals.

En el top de llocs més visitats es troba la Llotja, que va rebre un total de 32.455 persones, configurant-se com un dels principals atractius turístics de la nostra ciutat, seguida per les Torres de Serrans (18.091) , l'Almoina (5.939), el Museu de la Ciutat (5.124), l'Almodí (2.679) i les Torres de Quart (2.336) .

La regidora de Cultura, Glòria Tello, indicà que «Les xifres són realment impressionants, hem tingut més de 76.000 visitants, són xifres de rècord total», i va afegir que «hem de fer la reflexió que els nostres museus i monuments comencen a perdre la seua invisibilitat que tant mal els ha fet. Nosaltres volem posar en valor estos espais perquè siguen els referents de la nostra ciutat». «València s’ha de conéixer pels seus elements culturals i patrimonials i, en eixe sentit, els museus i els monuments tenen un paper fonamental». 

L'oferta cultural va ser dissenyada per les regidories de Patrimoni i Recursos Culturals i per la de Cultura Festiva, i el resultat parla de més de 75 mil persones en el balanç setmanal, sent el cap de setmana el període de major concentració de visites, a l'arribar a les 13.184 el divendres, 39.770 el dissabte i 7.759 el diumenge.

Entre l'oferta cultural també es van incloure exposicions en el Museu d'Història de València i la Casa Museu Benlliure, així com visites guiades en el Museu Faller, Museu de la Setmana Santa Marinera i Museu del Corpus-Casa de les Roques, i tours per exposicions del Museu de Ciències Naturals i del Museu d'Història.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca