L’AVL inicia la campanya “Un@ xiquet@, un còmic”

Ramon Ferrer inaugurà la campanya “Un@ xiquet@, un còmic”

Està centrada en poblacions sense recursos de difusió i promoció de la llengua.

València
Comarca: 
València

Divendres passat dia 8 el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, va inaugurar la campanya “Un@ xiquet@, un còmic”, destinada a estimular l’hàbit de lectura en valencià, així com a difondre els còmics de l’entitat normativa del valencià.

La inauguració d’esta campanya va tindre lloc a Benassal i Catí, poblacions de la comarca de l’Alt Maestrat.

Esta campanya, iniciativa del propi Ramon Ferrer, pretén ajudar els municipis que no tenen recursos econòmics per a difondre i promocionar la llengua, municipis de menys de 3.000 habitants. Ajuntaments i diputacions donen suport a esta iniciativa.

Entre les publicacions seleccionades podem citar “Jaume I”, “El Misteri d’Elx”, “Vols conéixer la festa d’Algemesí”, “El cant dels angelets” d’Ontinyent, “Vicent Andrés Estellés”, “Teodor Llorente”, “Enric Valor”, “Francesc Eiximenis” i, “El Sexenni de Morella”, que es publicarà en juliol, totes elles part de la col·lecció Gràfica iniciada l’any 2010.

I les primeres escoles rurals que rebran estes publicacions són les d’Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla, Tirig, la Torre d’en Besora, Vilafranca i Vilar de Cane. Uns 400 xiquets i xiquetes d’estos municipis de l’interior de Castelló rebran un còmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Després de l’Alt Maestrat la campanya continuarà les pròximes setmanes per l’Alcalatén i els Ports, continuarà fins que acabe el curs escolar i es reprendrà en el mes de setembre.

 


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca