L'Ateneu acull una exposició sobre les guerres colonials britàniques

Exposició "Zulú"

2.500 miniatures reproduïxen estes guerres del segle XIX.

València
Comarca: 
València

Divendres passat va quedar inaugurada l'exposició "Zulú" a l'Ateneu Mercantil, una mostra de 2.500 miniatures i material de l'època de les guerres colonials britàniques del segle XIX.

L'exposició estarà oberta fins al set d'octubre i ha sigut possible gràcies al Museo de los Soldaditos de Plomo (l’Iber) i el Festival Internacional de Cine Infantil de València.

L'exposició

Els visitants podran contemplar una representació de la guerra anglozulu de 1879 i les dos guerres anglo-bóeres de 1880-1881 i 1889-1902. Totes elles van tindre lloc al que hui és el territori de la república de Sud-àfrica. A més de les figures en miniatura del museu l'Iber també hi ha una reproducció de l'uniforme del 24th Foot South Wales Borders, que va servir en la guerra Zulu de 1872 .

La presidenta de l'Ateneu, Carmen de Rosa, va indicar que esta exposició "un exemple de la col·laboració entre organismes valencians que fan una aposta forta per la cultura i que sobretot aposten per organitzar activitats per als ciutadans", i va afegir que "iniciatives com estes haurien de multiplicar-se i invitem els valencians a conéixer un poc més fets històrics que es reflectixen amb el més mínim detall en esta exposició".

Alejandro Noguera, comissari d'esta mostra i director de l'Iber, va indicar que l'objectiu de l'exposició és "acostar la història a grans i xicotets a través les figures d'esta exposició, que són verdaderes obres d'art en tres dimensions".

Finalment, Marcos Campos, director de FICIV, explicà que “volem acostar esta exposició a tots els públics, a tots els centres escolars. El nostre objectiu és traure les obres dels museus i acostar-les al carrer”.

Horaris y preus

Aquelles persones interessades a visitar esta exposició podran fer-ho de dilluns a divendres de 17,30 a 20,30 hores i els dissabtes i diumenges de 10 a 14 i de 16 a 21 hores. El preu de l'entrada és de 3 € i per a grups (a partir de 10 persones) 2,5  €.

Diverses conferències complementaran esta exposició.

Carmen de Rosa observa una figura de l'Exposició "Zulú"


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca