L'Ajuntament recupera la Mostra de València per a convertir-la en un festival de referència

Últim cartell Mostra de València

Es vol convertir esta cita cinematogràfica en un vertebrador cultural.

València
Comarca: 
València

 

La regidora de Cultura, Glòria Tello, va anunciar que l'Ajuntament recuperarà i posarà en funcionament novament la Mostra de València Cinema del Mediterrani, tancat per l'anterior equip de govern.

D'esta manera la Junta de Govern Local ha aprovat posar en funcionament i dotar econòmicament i humanament a l'Entitat Pública Empresarial Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals, tenint per objetctiu portar avant la Mostra i "convertir-la novament en un festival de referència i vertebrador cultural".

Tello va anunciar també que el pressupost estimat és de 375.000 euros per a fer front a gastos de personal, drets de pel·lícules, premis, sales de projecció, etc., i va indicar que "Amb este nou pas avancem cap a la consolidació d'un referent cultural importantíssim per a València que mai hauria d'haver-se deixat de celebrar. Hem treballat molt i continuarem fent-ho per a poder oferir en la nostra ciutat el festival cultural que mereix".

La Mostra es va crear en 1980 impulsada des de la Fundació Municipal de Cine, com a punt de trobada cultural i social de les diferents cultures que tenen com a nexe d'unió la mar mediterrània. En 2011 el govern municipal va decidir que deixara de celebrar-se, sent l'última edició la XXXII, celebrada del 7 al 14 d'abril de 2011.

Finalment comentar que en 2013 es va crear l'associació Mostra Viva Cinema del Mediterrani, gràcies al suport de la Universitat de València, Octubre CCC, SGAE i diverses institucions culturals, i va posar en funcionament el festival Mostra Viva del Mediterrani, comprenent també diverses expressions artístiques com la música, la literatura, l'escena i les arts visuals. Des de 2016 participen com coorganizadores de l'Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca