L'Ajuntament publica el repartiment de 150.000 euros entre 56 entitats culturals

L'Associació València Negra rebrà 10.000 euros, la màxima subvenció de l'Ajuntament

S'han presentat 79 projectes de dos associacions veïnals, quatre fundacions i una federació.

València
Comarca: 
València

 

El servici de Recursos Culturals de l'Ajuntament de València ha donat a conéixer la concessió de les subvencions per a programacions i projectes culturals. En esta edició s'han presentat 56 entitats i 79 projectes.

La Regidora de Cultura, Glòria Tello, ha manifestat que “Amb la segona edició d’estes ajudes consolidem el suport institucional a una gran quantitat d’agents culturals que durant molt de temps havien fet projectes de qualitat alhora que l’Ajuntament els obviava”, i ha destacat que “el Govern de la Nau demostra una vegada més el seu objectiu ferm per promoure, dinamitzar i acostar la cultura a la ciutadania”.

El total de l'import ascendix a 150.000 euros, repartits després que un tribunal haja valorat criteris públics i objectius de les diverses propostes presentades. Tello ha indicat que “Amb les valoracions del tribunal garantim que són propostes serioses i molt interessants per a la nostra ciutat les que rebran les ajudes de l'Ajuntament de València”.

De les subvencions concedides 15 de les entitatts rebran més de 4.000 euros i una arriba als 10.000 euros. Sobre el 20% de les ajudes es destinaran a projectes musicals (11), el 16% a programes de contingut multidisciplinari i el 12,5% a la de promoció del llibre i la lectura.

Tello ha indicat finalment que “Amb estes ajudes contribuïm a donar vida a projectes molt diversos, com ara activitats culturals en barris, projectes d’arts escèniques i arts plàstiques, projectes socioculturals per a col•lectius específics (com ara persones sordes o autistes) o uns altres relacionats amb la fotografia, el cinema i l’audiovisual, el còmic i la il•lustració, el disseny, la sociologia, la restauració o l’etnologia entre altres”.

Relació de subvencions concedides


Entre 410 i 546 euros

AMPA del CEIP Doctor López Rosat, ConcilYarte, el Coro Universitari Sant Yago, l’Ateneu Republicà, els Amics del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Santuàries González Martí, Archival i les associacions Amics del Pintor Manaut, Sords 2000 València, El Patio de Ruzafa, Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana i Cuchara y Tenedor.

Entre 950 i 1.911 euros

Gremi de Llibrers de València, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses, l’Arxiu Memòria Joan Baptista Basset, el Centre de Recursos Just Ramírez, la Fundació Mainel i les associacions Hits with Tits, Sistemes Verlag, València de Cine, Instructiva Musical Isla del Palmar, Galeries d’Art Contemporani CV-LAVAC; Per a la difusió, estudi i conservació del moble; Creadors Valencians d’Arts Escèniques, La ‘N’ flotante, Festival Internacional de Cine Infantil de València (FICIV), Cultural Musical Borumbaia, Culturarte, l’associació veïnal de Patraix i l’Orfeó Universitari de València.

Entre 2.220 i 2.708 euros

Real Acadèmia de Cultura Valenciana, Arte Pro Entendimiento, Cult. Circo València, la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana, l’Associació Documenta Photo, la Societat Coral el Micalet, ACICOM Assoc. Ciutadania i Comunicació i les associacions La Internacional Teatral, Muv. Música Urbana València, Valenciana de Persones Sordes, Documenta Photo, Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, El punto G i Esencia Danza.

Entre 4.647 i 6.947 euros

Cambi-arte, La Finestra Nou Circ, la Fundació Bromera Foment de la Lectura, la Institució Foment de les Arts, les Ciències i la Cultura (IFACC), l’Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València, la Fundació Fulla Fundació Pel Llibre i la Cultura, el Centre Instructiu Musical de Benimaclet i les associacions Cultural del País Valencià, Comes (Centre de música antiga i barroca), Jordi el Mussol, Intramurs, Dones de l’escena valenciana associades- Dones en art, València Pensa i l’Associació veïnal de Benimaclet.

10.000 euros

Associació València Negra


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca