L'Ajuntament presenta ‘amb molt de gust’, un llibre que arreplega els noms dels productes en valencià

Consol Castillo, Ramon Ferrer, Joan Ribó

Esta presentació és el preàmbul de la cimera d'alcaldes i alcaldesses que es reuniran en València del 19 al 21 d'octubre per a reflexionar sobre l'alimentació sostenible.

València
Comarca: 
València

 

Este passat dilluns va tindre lloc la presentació del llibre ‘amb molt de gust’, editat per l'Ajuntament de València i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i en el que ha participat el Museu Valencià d’Etnologia, el qual arreplega els noms dels productes relacionats amb l'alimentació en valencià, traduïts a sis idiomes (castellà, anglés, francés, alemany, italià i portugués) i acompanyats per fotografies.

La presentació, emmarcada en la cimera d'alcaldes i alcaldesses que es reuniran a València del 19 al 21 d'octubre per a reflexionar sobre l'alimentació sostenible, ha sigut presidida per l'alcalde de València, Joan Ribó, i el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer. L'alcalde va manifestar que “esta guia que recupera i dignifica, al mateix temps que universalitza, el nom en valencià dels aliments”, i va afirmar que el llibre contribuirà a difondre la forma valenciana de molts productes en un dels àmbits d'ús més quotidià.

Ribó va recordar “el compromís de la ciutat de València, que vol contribuir perquè l’alimentació mundial siga cada volta més adequada i sostenible”. “Volem ser un referent permanent, aportar una mil•lenària cultura alimentària lligada a una horta única i pròdiga, a tradicions centenàries com la tira de comptar, als seus mercats tan singulars, la riquesa i varietat d’una oferta que es denomina en sis idiomes en la publicació que hui presentem, lligada a la capitalitat mundial”, va apuntar.

Per la seua banda Ramon Ferrer va afirmar, respecte la designació de València com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, que “és un fet sociocultural d’especial rellevància no sols pel que significa de punt de trobada dels representants de les ciutats que han subscrit el Pacte de Milà, sinó també perquè exemplifica la voluntat d’esdevindre una ciutat més justa, solidària i compromesa amb els objectius de reduir el malbaratament d’aliments, preservar la biodiversitat i mitigar els efectes del canvi climàtic per mitjà d’un sistema sostenible de producció d’aliments”.

També van assistir a la presentació la regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo; el regidor de Comerç, Carlos Galiana; la regidora de Cultura, Glòria Tello, el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i els regidors Mª Àngels Ramon-Llin i Manuel Camarasa. També estaven presents l'alcalde de Sagunt, Josep Francesc Fernández, i l'alcaldessa de Godella, Eva P. Sanchis i Bargues, i diversos acadèmics de l'AVL.

amb molt de gust


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca