L'Ajuntament acull una exposició fotogràfica sobre els bombardejos de 1937

Exposició bombardeig

Les fotografies estan situades en els llocs que van ser afectats.

València
Comarca: 
València

7 fotografies de grans mides configuren l'exposició que acull l'Ajuntament de València, i en la que arrepleguen diverses instantànies sobre els bombardejos que va patir l'edifici consistorial el 28 de maig de 1937. Les fotografies s'han situat en els llocs que als que fan referència, la qual cosa permet comparar l'estat després del bombardeig i el seu estat actual.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, va indicar que “Va ser la matinada del 28 de maig de 1937 quan una esquadrilla italiana de S81 va bombardejar l'encreuament de la Gran Via del Marqués del Túria amb Regne de València, la plaça de l'Ajuntament i diversos edificis del carrer de Baix”, i va afegir que “A causa d'este atac, l'edifici de l'Ajuntament va patir destrosses a l'escala principal i a les dependències limítrofes, com es mostra en les imatges conservades a l'Arxiu del Partit Comunista d'Espanya que es troba situat en la Universitat Complutense de Madrid”.

Este bombardeig va obligar que les sessions del Govern es traslladaren de l'Hemicicle a la Llotja, segons va indicar Tello. L'exposició mostra 7 de les 44 fotografies existents, però donen idea de la situació d'aquells dies, així com dels treballs efectuats per a assegurar la zona. En una d'estes fotografies es mostra l'Escala Imperial, de 1924, que va patir grans desperfectes, i que es va reconstruir de manera fidel a l'original en 1941.

Exposición bombardeo

Exposición bombardeo

Exposición bombardeo


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca

HOTELS / HOTELES

Booking.com