La valenciana Begoña Valero presenta “La casa del Compás de Oro”

Begoña Valero

Esta novel·la històrica és la història d'un aprenent que es va convertir en l'impressor, llibrer i editor més prestigiós del seu temps.

València
Comarca: 
València

L'escriptora valenciana Begoña Valero es convertix en primera valenciana a vore una obra editada per Grijalbo, la qual cosa pot fer-nos entendre que la seua nova novel·la està cridada a tindre una molt bona acollida.

La proposta d'esta valenciana natural de Banyeres de Mariola, Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, és un exponent de novel·la històrica, i la seua acció ens porta a la turbulenta Europa del segle XVI, assolada per les guerres de religió, i on l'amor pels llibres podia portar a la mort.«Cualquiera que fuese hallado culpable de imprimir, reproducir o distribuir en cualquier forma libros o escritos considerados como heréticos, así como quien se hallase en posesión de ellos, a sabiendas, será reo de muerte. Si se retracta, en caso de ser hombre será decapitado y si es mujer, enterrada viva. Si no llegara a retractarse, la muerte será en la hoguera.»

“La casa del Compás de Oro”  sobre una vida atzarosa i la persecució d'un somni.

Sinopsi: Vila de Lió, 1532. Christophe i el seu millor amic Pierre s'acosten, sempre que poden, al xicotet taller de François Goulart per a llegir les proves d'impremta que s'exposen en la finestra. Si detecten un error, els recompensarà amb una moneda. Encara que hi ha una altra raó més poderosa: Marie, la pèl-roja filla de l'impressor, que atén eixes dos criatures amb un somriure picardiós fingint no saber de l'admiració que desperta en Christophe.

Un dia els dos xics troben en la impremta una cosa que no haurien d'haver vist i el terrible secret arriba a l'orella d'un clergue. El que succeirà després deixarà en Christophe una empremta indeleble, un sentiment de culpa i un desig de fer justícia. Eixos mateixos llibres que ha començat a amar poden contindre idees que obrin els ulls a molts, però conduïxen a la foguera o al camp de batalla.

L'aspiració de Christophe Plantin per elevar-se sobre els seus humils orígens i aprendre un ofici li portarà de Lió a Orleans, Caen, París i Amberes, en un temps marcat pels conflictes religiosos entre catòlics i protestants que desembocaran en les aferrissades guerres de religió que van devastar França i Flandes. Gràcies a amics insospitats, amb astúcia i intel·ligència, però sobretot treball i constància, ho aprendrà tot sobre els llibres. Sempre a la vora de la ruïna, ressorgirà després de cada revés de la destinació i acabarà convertint-se en el major impressor i editor de la seua època.

Begoña Valero vol que esta novel·la “te produzca tanto placer leerla como a mí escribirla”.

Calendari de presentacions

La casa del Compás de Oro

L'obra serà presentada el 15 de juny a les 19:00h en El Corte Inglés de Coló, amb la intervenció de Marcos G. Zacarés (editor emèrit) i Ramón Palomar (periodista i escriptor). El dia 21 a les 19:00h en Fnac, i el dia 30 a les 19:00h en Llibreria Soriano.

COMPRA EL LLIBRE ACÍ:

La casa del Compás de Oro (NOVELA HISTÓRICA)

 

 


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca

HOTELS / HOTELES

Booking.com