La Casa Museu Concha Piquer obri les seues portes després de la seua reforma

Glòria Tello al costat d'un dels baüls de la Piquer

És la primera reforma després de 17 anys de vida.

València
Comarca: 
València

L'Ajuntament de València ha acabat les obres de reforma de la Casa Museu Concha Piquer, la primera actuació d'esta classe en els seus 17 anys de vida, quan es va inaugurar en 2001.

S'ha actuat principalment en temes d'il·luminació, de manera que s'ha renovat per a evitar qualsevol impediment per a la conservació dels objectes personals i discos de la cantant i actriu.

La regidora de l'Àrea de Cultura, Glòria Tello, visità la reforma i indicà que «Hem dignificat este espai cultural perquè el patrimoni que ací s’exhibix es conserve i es difonga en condicions òptimes».

I és que les llums halògenes que hi havia estaven deteriorant els teixits. Estes llums han sigut substituïdes per llums led. També s'ha pintat l'escala de pujada al primer pis i el vestíbul contigu. De la mateixa manera s'han retocat algunes parts de la planta baixa, s'ha restituït la catifa de l'entrada i s'han adequat les vitrines de la planta baixa (on estan els trages). També s'ha fet una neteja general, encolat i teixit novament els tapissos de la cadira del tocador de Concha Piquer.

En esta completa actuació en este espai s'ha habilitat un banc de fusta per a col·locar-ho enfront de la pantalla audiovisual i s'ha afegit un faristol per a la guia municipal de museus, de manera que seguir les explicacions siga una experiència més còmoda. Finalment s'han posat nous cartells per a complementar la informació d'esta casa museu, així com de la vida i el treball de la Piquer.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca