Este divendres comença la segona edició de 'Cultura als Pobles de València'

Presentació 'Cultura als Pobles de València' per Glòria Tello i els alcaldes i alcaldesses dels Pobles de València

Del 4 de maig al 10 de juny tindrà lloc la segona edició de 'Cultura als Pobles de València', una iniciativa de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals que vol acostar les activitats culturals als Pobles de València.

 

València
Comarca: 
València

Esta segona edició, presentada el passat dia 20 d'abril en el Saló de Cristall de l'Ajuntament, incorpora 20 activitats més que en l'edició de 2017, fent un total de 46 propostes que es repartiran entre els 18 Pobles de València.

La regidora responsable, Glòria Tello, va indicar en la presentació que a causa de la bona acollida que esta iniciativa va tindre en 2017 “enguany hem volgut no només continuar sinó incrementar la programació”, d'ací l'increment d'activitats i la corresponent partida pressupostària, la qual ascendix als 91.976,63 euros, els quals cobriran tant les activitats culturals com la producció i equipament tècnic.

Tello explicà que “Este ajuntament està sensibilitzat amb els Pobles de la ciutat i amb la necessitat d’acostar la cultura a la ciutadania. La nostra intenció és que el projecte es consolide i que continue en pròxims anys”, i va afegir que “‘Cultura als Pobles’ és un projecte que vam idear ja no sols perquè la cultura ha de ser un dret per a tota la ciutadania, sinó també perquè volem fomentar el consum cultural i que les persones que visquen més allunyades del centre no ho tinguen més complicat per a accedir a activitats culturals”.

Consol Castillo, regidora de Pobles de València, indicà que esta iniciativa “que vol que tots els ciutadans de València, visquen en el nucli consolidat del centre o en les poblacions que hi ha distribuïdes pel nostre terme, tinguen la possibilitat d’accedir a la cultura”.

Dades de participació

En la present edició s'oferiran tres activitats en cada Poble (2 l'any passat) i actuaran un total de 400 artistes (225 en 2017) , en una programació dissenyada tenint en consideració la valoració dels alcaldes i alcaldesses de cada Poble.

Les temàtiques que s'oferiran són diverses, com la màgia i l'humor, el teatre infantil, l'animació teatral, la música clàssica, el circ, els monòlegs, el contacontes, la poesia, el cine, els jocs populars, els tallers tradicionals i de dansa, els titelles, la música de banda i el projecte d'investigació Pobles en Peu d’Art.

Pobles participants

Els Pobles de València que rebran esta iniciativa són Massarrojos, Benifaraig, Borbotó, Carpesa, Poble Nou, Cases de Bàrcena, Mauella, Benimàmet, Beniferri, Castellar-L’Oliveral, Forn d’Alcedo, Faitanar, La Torre, Pinedo, El Saler, El Palmar, El Perellonet i La Punta.

En el PDF adjunt es pot consultar la programació completa.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca