El Palau de la Música celebrà el seu 30 aniversari

Vicent Ros i Glòria Tello

La Banda Municipal va rebre la més alta distinció i Ricard Pérez Casado una placa commemorativa.

València
Comarca: 
València

El passat dia 25 d'abril el Palau de la Música de València va celebrar els seus 30 anys d'existència, a través d'una jornada de portes obertes i un concert de la  Banda Municipal de València.

La celebració del coliseu musical valencià va començar divendres passat, a través d'una sèrie d'activitats que inclouen tres concerts de l'Orquestra de València units pel lema “30 anys del Palau en la ciutat”, així com la distinció a la Banda Municipal i a l'alcalde d'aquella època, Ricard Pérez Casado.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, va destacar la importància d'este aniversari en el qual s'ha comptat amb “un preludi de gran qualitat, amb visites de grans orquestres i solistes, com Barenboim, Cecilia Bartoli o Juan Diego Flórez, així com el programa específic de l'Orquestra de València, que ha sigut, des del principi de la temporada, la gran protagonista del 30 aniversari, amb una campanya d'imatge per tota la ciutat, i el flashmob "Palau de la Música i Orquestra de València. 30 anys en la teua ciutat".  

Un Palau que parecía que iba a perder protagonismo por la aparición del Palau de Les Arts, pero que ha mantenido su personalidad y sus propias actividades, i que gràcies a este aniversari i la nova filosofia que ha anat incorporant Glòria Tello ix impulsat cap al futur.

Jornada de portes obertes

Durant el dia de l'aniversari va haver-hi una jornada de portes obertes per a acostar esta celebració encara més a la ciutadania, la qual va poder conéixer de prop les interioritats de l'edifici, així com contemplar un audiovisual que arreplegava els grans moments del Palau en estos trenta anys.

En este sentit el director del  Palau, Vicent Ros, va explicar que l'Orquestra de València “ix de nou de la seua seu per a acostar-se a la ciutadania", atés que els concerts especials tenen la seua ubicació a la plaça del Patriarca (corda), la plaça Lope de Vega (vent-fusta) i la de la Mare de Déu (metalls).

Distincions per a la Banda Municipal i Ricard Pérez Casado

A la vesprada d'ahir el Palau va acollir el concert de la Banda Municipal, dirigida per Fernando Bonete, que va interpretar “Marcha burlesca”, de Manuel Palau; i “La vida breve”, de Manuel de Falla,  interpretades fa 30 anys en el concert inaugural del Palau, a més d'altres peces musicals.

Tello va indicar que en estos actes de commemoració no podia faltar l'homenatge especial a la Banda Municipal, “a la qual hem volgut donar-li l'alta distinció, perquè el Palau mai li havia donat cap premi i era un moment perfecte per a fer-ho", va indicar la regidora, qui també va explicar que de la mateixa manera s'ha volgut reconéixer a qui fora alcalde en eixos moments inicials del Palau, Ricard Pérez Casado. Estos reconeixements van tindre lloc abans de començar el concert, en un acte presentat per l'actor valencià Juanjo Prats.

Glòria Tello, Fernando Boneta i Vicent Ros (foto: Eva Ripoll)

La Banda Municipal va rebre una escultura d'Enric Mestre i l'exalcalde Pérez Casado una placa commemorativa, a qui Tello va voler agrair "la tasca i l'impuls en la
construcció de l'edifici, que va ser un il·lusionant inici que va suposar situar-nos als circuits musicals internacionals i que ha permès que ara l'Orquestra de València tinga una seu per desenvolupar el seu treball amb dignitat". La regidora també va tindre unes sentides paraules per a la Banda, de la que va destacar "l'excel·lència artística de la nostra volguda Banda Municipal de València, tan unida al Palau des dels
seus inicis i amb més de 100 anys de servici a la ciutadania".

Ricard Pérez Casado, Vicent Ros i Glòria Tello (foto: Eva Ripoll)

Més activitats

Divendres que ve 28 l'Orquestra de València oferirà el concert la Simfonia núm. 8 “Dels Mil” de Gustav Mahler, “que no s'interpretava des de l'any 1990 per la seua complexitat d'execució: hi haurà més de 460 músics i cantants en la Sala  Iturbi” va explicar Tello. Este concert es repetirà el dissabte.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca