El Museu de la Ciutat acull una exposició sobre l'arqueologia de les catedrals.

Gloria Tello presentà una exposicioó sobre la arqueologia de les catedrals

La mostra fa un recorregut per 21 catedrals i estarà fins al 30 setembre.

València
Comarca: 
València

En el dia dels museus, el passat 18 de maig, el de la Ciutat va tornar a obrir la seua sala d'exposicions temporals, tancada des del 7 d'octubre de 2007. I ho ha fet per a oferir la mostra 'De València a Tournai' , la qual gira entorn de la importància de l'arqueologia, origen de moltes ciutats.

L'encarregada de presentar esta exposició va ser la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, després de destacar la reobertura de la sala, va indicar sobre esta mostra "que permet conéixer i posa en valor els soterranis arqueològics situats davall de les catedrales".

En concret són 21 les catedrals internacionals objecte d'esta exposició, fruit de la col·laboració internacional europea, i que és continuació de què es va presentar en 2016 a Bèlgica, primer a Tournai i després a Tongeren, titulada 'La cathédrale de Tournai à choeur ouvert'.

L'exposició es podrà visitar fins al 30 setembre ha participat el catedràtic de la Universitat de Lovaina, Raymond Brulet, qui va fer vore que les catedrals són elements urbans comuns en tots els països europeus, així com els problemes de la seua conservació i manteniment.

Finalment Tello va comentar la voluntat d'arqueòlegs, arquitectes i gestors del patrimoni, "que és conservar l'essència dels antics edificis, crear zones de reserva científica i transmetre a un públic més ampli el significat que tenen estes restes que han perdurat a través dels segles".


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca

HOTELS / HOTELES

Booking.com