El centre cultural de la Plaça del Pilar integrarà les restes del claustre del convent del segle XVII sobre el qual es troba

Vicent Sarrià visità les obres

Les obres d'este edifici estaran acabades el pròxim estiu.

València
Comarca: 
València

El regidor de Desenrotllament Urbà, Vicent Sarrià, va visitar els treballs arqueològics previs a la construcció del centre sociocultural que enllaçarà la plaça de Pilar i Guillem de Castro, en una superfície de 1.511 m2. En este espai s'integrarà les restes del claustre del convent de la Mare de Déu del Pilar, de la segona mitat del segle XVII, sobre el qual es troba el nou centre polivalent.

Sarrià va indicar que este troballa «no ha resultat sorprenent, com en ocasions anteriors, perquè es coneixia l’existència de l’antic convent», i «encara que en el projecte inicial només es contempla l’empremta de l’edifici, la idea és ampliar-lo al conjunt del claustre perquè puguem gaudir de tot l’espai del que queda de l’antic convent».

El regidor va remarcar que «En este tipo de actuaciones siempre se busca poner en valor aquello más significativo», pel que «en funció de l’informe que faça la Conselleria de Cultura es determinarà quins elements s’han de mantindre in situ, quins es poden visualitzar i quins no».

Us de l'edifici

Este nou espai sociocultural el construirà Obremo, té un pressupost de 1.900.000 euros, i estarà format per quatre plantes de sales diàfanes i d'ús versàtil en la part de Guillem de Castro, al costat de tres plantes d'oficines, de 25m2 cada una, annexa a la plaça de Pilar. Este espai té per objectiu "posar en valor el solar, obrir la comunicació entre la plaça del Pilar i Guillem de Castro, dotar al barri d’un centre polivalent i, en definitiva, millorar la qualitat urbana» i estarà acabat el pròxim estiu.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca