El 'Bus de la Llengua' recorrerà els carrers de la ciutat en Falles

Rubén Trenzano i Sergi Campillo al costat del Bus de la Llengua

Es pretén ajudar a dignificar l'ús de la llengua.

València
Comarca: 
València

Des de dilluns passat i fins el dia 18 els carrers de la ciutat seran recorreguts pel Bus de la Llengua, el qual forma part de la campanya "Sempre teua. La teua llengua", impulsada per la Conselleria d'Educació i Cultura.

L'autobús va ser rebut pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, qui va agrair la iniciativa al director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, qui va acompanyar el regidor.

El pas de l'autobús pels carrers de València en la setmana fallera es produïx gràcies a la coordinació d'unes quantes Regidories, com a Mobilitat Sostenible i Protecció Ciutadana, de manera que puga circular estos dies “que són de molta activitat, amb carrers tallats i restriccions al trànsit, i cal determinar per on i com pot moure's el bus”, indicà el regidor, i indicà que s'ha coordinat amb la Conselleria per a concretar el calendari d'activitats.

Per la seua banda Trenzano va agrair la implicació i bona acollida de l'Ajuntament i va subratllar la importància de les llengües com a elements que servixen “per a construir ponts i no torres”. En este sentit, explicà que esta campanya institucional “té per objectiu la promoció social del valencià i es fonamenta en els principis de la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a l'èxit de l'equitat lingüística”. I va afegir que “el Bus de la Llengua permet que les entitats i ajuntaments de cada localitat puguen participar activament en la promoció de la nostra llengua, partint de la realitat sociolingüística de cada un dels territoris, i connectarà als valencians i valencianes de totes les comarques".

Itinerari de l'autobús:

Dilluns 12 de març

10-11h  Ajuntament, façana principal plaça de l’Ajuntament

11-13h  Marqués de Sotelo, Xàtiva, Guillem de Castro (parada, a la banda del Jardins de l’Hospital), Blanqueria, Torres dels Serrans, Pintor López, la Glorieta, Colón    

16-19h Plaça de Manuel Sanchis Guarner, avinguda d’Ausiàs March, redona dels Hams, Antonio Ferrandis, pont de l’Assut de l’Or, centre comercial Aqua (parada)

Dimarts 13 de març

10-13h  Avinguda del Regne de València, pont del Regne, Avinguda de França, passeig de l’Albereda, parada façana  principal de l’edifici municipal deTabacalera, Amadeu de Savoia, 11         

15-19h  Ciutat de les Arts i les Ciències (parada, Palau de les Arts Reina Sofía, revolta d’entrada, portes autobús cara  a la vorera. Lliurament premis falles de la Generalitat)

Dimecres 14 de març

10.30-13.30 h Passeig de l’Albereda, avinguda d’Aragó (parada
prop de l’eixida del Metro-Aragó o esplanada de la sénia), avinguda de Blasco Ibáñez    

16-20 h Gran via del Marqués del Túria, gran via de les Germanies, túnel, gran via de Ramón y Cajal, gran via de Ferran el Catòlic, pont d’Ademús, Nuevo Centro (parada avinguda Pius XII, 2)

Dijous 15 de març

10-14 h Avinguda de Catalunya, avinguda del Primat Reig, Peset Aleixandre, General Avilés, Mestre Rodrigo, Pérez Galdós, Peris i Valero, Amado Granell (General Urrutia), avinguda de la Plata, Museu Faller (parada plaça de Montolivet, 4) 

16-18 h Avinguda del Cid, Tres Creus, Espai Rambleta (parada)  

Divendres 16 de març

11-14 h  Arxiduc Carles, Tres Forques, plaça de Magúncia Biblioteca-Hemeroteca Municipal (parada a la zona de regadiu)
 
16-20 h Avinguda de Catalunya, avinguda del Primat Reig, carrer d’Alfauir, centre comercial Arena (parada Santa Genoveva Torres, 21) 

Dissabte 17 de març

11-14 h Plaça de Saragossa, passeig de l’Albereda, Jardins del Real, Pont de Fusta, Menéndez Pidal Bioparc (parada aparcaments cantó Vall de la Ballestera-Pío Baroja)     

16-20 h Centre comercial El Saler (parada rotonda)

Diumenge 18 de març

10-14 h Avinguda del Port, la Marina de València (parada), passeig marítim (parada, esplanada situada al costat de Les Arenes, Eugenia Viñes).

15-17 h Passeig de Neptú (parada al costat de la tàpia de Les Arenes)
 


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca