Comença la tercera edición de Cultura als Barris

Glòria Tello a la presentació de Cultura als Barris

Enguany seran la places i carrers de 24 barris de la ciutat (14 més que en l'edició anterior) les que acolliran les 196 activitats culturals programades.

València
Comarca: 
València

Este dijous ha sigut presentada la tercera edició de “Cultura als BArris”, una iniciativa de la regidoria de Recursos Culturals que incrementa en 14 els barris a què arribaran les quasi 196 activitats culturals, repartides en 24 barris de la ciutat.

En la presentació, la regidora Glòria Tello va fer insistència en què «descentralitzem i democratitzem la cultura amb la màxima que tot el món té dret de gaudir d'ella». «Volem facilitar l'accés a la cultura, per a fer-la més accessible a les persones que ho tenen difícil per lloc de residència o per qüestions socials o econòmiques». En referència a què estes activitats tindran lloc en 24 barris repartits per tota la ciutat, de manera que «si acostem els espectacles i les activitats culturals a la ciutadania afavorim l'hàbit d'assistència i fomentem la creació de nous públics perquè també volem acostumar a la gent a consumir cultura, perquè tenim uns agents culturals amb molt a oferir».

Tello ha informat que el pressupost és de 357,296 euros, la qual cosa no contradiu el fet de que les activitats siguen gratuïtes per a la ciutadania, atés que «el fet que les activitats siguen gratuïtes no significa que els professionals de la cultura que hi participen no cobren». Enguany són 1.847 les persones implicades.

Programació diversa

Quant a la programació la regidora ha indicat que s'ha fet pensant en la diversitat i nivell de qualitat. «Volem oferir una visió global de l'oferta artística i cultural valenciana», ha indicat. Segons Tello s'ha buscat «la participació ciutadana, la difusió de la nostra història, cultura i llengua; així com la promoció dels diferents sectors dels professionals de les indústries culturals valencianes».

Enguany s'han incorporat noves propostes, com a tallers didàctics per a fer ninots de falla, o la interpretació de l'arquitectura de la ciutat per un públic infantil. Introduïm també danses populars valencianes i el cant d'albaes amb la intenció de recuperar les tradicions pròpies, no sols de la ciutat, sinó de cada barri». «Menció destacada suposa la incorporació dels monòlegs d'humor per a adults, amb figures reconegudes com Óscar Tramoyeres, Àlex Martínez, Peter Pardo, Ruben Aparisi i Rafa Forner», ha afegit.

Barris participants

Els 24 barris que acolliran les diverses activitats programades són La Carrasca, Patraix, Sant Pau, Les Tendetes, Nou Moles, La Llum, Torrefiel, Montolivet, La Malva-rosa, Cabanyal-Canyamelar, La Creu del Grau, Aiora, Arrancapins, Els Orriols, Campanar, Soternes, La Creu Coberta, Malilla, Natzaret, Sant Marcel·lí, Benicalap, Vara de Quart-Tres Forques, Trinitat, i La Raïosa.

En els documents adjunts es pot consultar tant la programació detallada de cada barri com els participants.

Glòria Tello a la presentació de Cultura als Barris


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca