Arquitectura Talaiòtica a Menorca

Naveta des Tuddons (Esteban Gonzalo Rogel)
València
Comarca: 
València

Fins al 27 d'agost es podrà admirar al Museu de Prehistòria de València, carrer Corona núm. 36, la mostra, principalment fotogràfica de Ricard Pla Boada, sobre la monumentalitat del patrimoni prehistòric menorquí. Està complementada amb ceràmiques i objectes del període talaiòtic, entre el 1500 i el 500 a.C., dibuixos i un audiovisual.

Menorca és un museu a l'aire lliure amb més de 1.500 jaciments prehistòrics, dos per km2. I molts no són ruïnes testimonials, sinó navetes, taules, dòlmens i hipogeus en bon estat de conservació a pesar dels molts segles transcorreguts des de la seua construcció. Una selecció d'ells opten formar part de la llista del Patrimoni Mundial de la Unesco.

Segons el fullet de l'exposició “Las edificaciones son el reflejo para entender quiénes eran y cómo vivían los grupos humanos que habitaron Menorca en la prehistoria, a lo que se dedicaban, como se organizaban socialmente…, pero también nos muestran sus creencias y sus rituales de enterramiento. Durante las primeras fases de ocupación humana en la isla, las arquitecturas para la muerte fueron más monumentales y, por tanto, más trascendentes”.

Visites de dimarts a diumenge de 10 a 20 hores.

Rereación de un ritual (Esteban Gonzalo Rogel)


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca

HOTELS / HOTELES

Booking.com