Antoni Corominas, Mónica Richart, Joanjo Garcia, Jordi Julià, Estefanía Cabello, Javier Velaza i Núria Tamarit guanyen els Premis València de 2018

Premis València 2018

El Centre del Carme acollirà el lliurament d'estos guardons el mes d'octubre.

València
Comarca: 
València

El diputat de Cultura, Xavier Rius, acompanyat dels jurats i del director de la Institució Alfons el Magnànim, Vicent Flor, va donar a conéixer el passat dia 4 els guanyadors dels Premis València i dels València Nova, en la seua edició 2018, de les més de 400 obres presentades.

Els guardonats dels Premis València són Antoni Corominas (assaig), Joanjo Garcia (narrativa en valencià), Jordi Julià (poesia en valencià) i Javier Velaza (poesia en castellà).

Igualment els premiats en els València Nova (per a jóvens) són Mònica Richart (narrativa en valencià), Estefanía Cabello (poesia en castellà) i Núria Tamarit (novel·la gràfica, que es convocava per primera vegada).

Premis econòmics i publicació de l'obra

Els premis impliquen la publicació de l'obra i una dotació econòmica. En este sentit s'assignen 12.000 euros en narrativa i assaig, 7.500 euros en poesia i 8.000 euros en novel·la gràfica. Quant a València Nova, 5.000 euros en narrativa i assaig i 3.000 euros en poesia.

Respecte la publicació de les obres, els premis d'assaig els publicarà el Magnànim dins de la seua col·lecció Estudis Universitaris; Bromera editarà els llibres en valencià (poesia i narrativa) ; Versàtil els premis de narrativa en castellà; Hiperión els premis de poesia en castellà; i finalment Andana Editorial publicarà el primer premi de novel·la gràfica.

L'acte de lliurament d'estos premis tindrà lloc a la sala del refectori del Centre del Carme el mes d'octubre. Segons Xavier Rius "Volem donar-li un caràcter especial perquè commemorem els setanta anys del Magnànim i el Centre del Carme ens ofereix un espai magnífic que permetrà augmentar l'assistència de públic a la gala", i va afegir que l'acte "serà àgil, divertit i amb alguna sorpresa", la presentació correrà a càrrec d¡Eugeni Alemany (com en 2016), i hi haurà música en directe.

En eixe acte els autors rebran el premi econòmic i un quadro original de l'artista Manuel Boix, i estaran disponibles també els llibres publicats, excepte en el cas de la novel·la gràfica, pel fet que es premia un projecte i es necessita un període de producció més llarg.
 


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca