L'Ajuntament difon els valors del Tribunal de les Aigües en una exposició a les Drassanes

Glòria Tello presentà l'exposició Tribunal de les Aigües

L'exposició és obra d'Antoni Miró.

València
Comarca: 
València

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, va presentar este passat dimarts l'exposició Tribunal de les Aigües, de l'artista Antoni Miró.

Tello recordà «el compromís d'esta Corporació de dedicar en un futur la Casa Vestidor a centre d'interpretació i investigació del tribunal per facilitar la divulgació dels seus valors a la ciutadania», la qual cosa permetrà «obrir el ventall de l'imaginari col·lectiu, posant de manifest que el treball del tribunal va molt més enllà de la visualització d'un dijous a les dotze».

A més de la regidora també hi estiguern presentsconseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, el president del Tribunal de les Aigües, José Font, l'artista Antoni Miró i el comissari de l'exposició, Fernando Castro.

Esta exposició sobre el Tribunal dels Aigües, una de les institucions de justícia més antigues d'Europa, i declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2009, podrà visitar-se fins al pròxim mes d'octubre al museu de les Drassanes, i arreplega obres centrades en personatges, motius i escenes d'este Tribunal.

Antoni Miró declarà que «en els últims anys la institució ha anat popularitzant-se, perquè cada dijous a les dotze, davant de la Porta dels Apòstols de la Catedral, tot el món es reunix per vore què és això d'una gent que fa justícia en directe, de forma ràpida, barata i, a més, efectiva, eficaç i molt democràtica».

Finalment, Manuel Alcaraz indicà que la pròxima reunió d'institucions de la UNESCO relacionades amb l'aigua tindrà lloc a València la primavera que ve, mentres que José Font destacà la importància de “col·laborar amb les administracions i els artistes valencians”.

La inauguració de l'exposició tindrà lloc el dijous 28 de juny, a les 19:00 hores.

Glòria Tello presentó la exposición Tribunal de les Aigües


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca