El Centre d'Arqueologia Subaquàtica de la Generalitat custòdia l'àmfora ibèrica trobada a la platja d'El Puig de Santa Maria

Àmfora ibèrica trobada

La peça es va trobar el passat dia 10 i s'està dessalant.

El Puig
Comarca: 
L'Horta Nord

El Centre d'Arqueologia Subaqüàtica de la Generalitat s'ha fet càrrec de l'àmfora ibèrica trobada a la platja del Puig de Santa María el passat dia 10. En estos moments la peça es troba al laboratori on s'està dessalant.

Més avant s'estabilitzarà de manera que es puga mostrar a la ciutadania i fins i tot anar al Museu Arqueològic de Sagunt. S'està treballant per a netejar les adherències marines, aplicar un vernís de protecció i esmenar les fissures detectades.

Esta àmfora és del segle IV a. C., feta de terracota, i segurament s'usaria per a emmagatzemament i transport de productes alimentosos. Pesa 25 quilos, té una capacitat de més de 25 litres, i s'ha trobat a 17 metres de profunditat en un àrea de busseig.

A més, s'ha descobert, a l'interior de la peça, una tapadora de fusta, i esta és la primera vegada que en aigües de la Comunitat Valenciana apareix una àmfora ibèrica que tinga tapa.


Per a notícies anteriors consultar Notícies/Hemeroteca