Metro i tramvia

Estació de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) es va constituir en 1986 com a final del procés de transferències a la Comunitat Valenciana dels servicis de transport que explotava en el seu territori l'empresa Ferrocarrils Espanyols de Via Estreta (FEVE) dependent de l'Administració Central de l'Estat.

Metrovalencia és la marca que engloba la xarxa que dóna cobertura a la ciutat de València, a la seua àrea metropolitana i zones d'influència, tant en superfície com de manera subterrània.

Estación Metrovalencia Interior unidad de metro

La primera línia que es va crear simplement connectava els trens de via estreta que connectaven la ciutat de València i els pobles pròxims del nord i sud, travessant la ciutat de manera subterrània. Va ser a l'octubre de 1988 quan es va obrir el primer tram subterrani de la xarxa de 7 quilòmetres, que unia les línies de rodalia de Llíria, Bétera i Rafelbunyol, situades al nord de la ciutat, i la línia de Villanueva de Castellón, en el sud, amb un túnel entre les estacions d'Ademuz i València Sud.

Actualment hi ha 9 línies (6 de metre (L1, L2, L3, L5, L7, L9) i 3 de tramvia (L4, L6 i L8)), que recorren 156,388 km (27,303 en túnel i 129,084 en superfície). Disposa de 35 estacions subterrànies i 102 en superfície, així com un total de 108 trens (metros i tramvies). Les estacions en superfície tenen, a més, aparcament. Hi ha també estació de metro a l'Aeroport, així com Tramvia al Port.

Unidad de Tranvía

Línies Metrovalencia

 1. Bétera - Villanueva de Castellón
 2. Llíria - Torrent Avinguda
 3. Rafelbunyol - Aeroport
 4. Mas del Rosari/Fira València - Doctor Lluch y Lloma Llarga Terramelar - Empalme (tranvía)
 5. Marítim Serrería - Aeroport
 6. Tossal del Rei - Marítim Serrería (tranvía)
 7. Marítim Serrería - Torrent Avinguda
 8. Marítim Serrería - Marina Reial Joan Carles I (tranvía)
 9. Alboraya Peris Aragó - Riba-roja de Túria

Accés al metro i tramvia

Per a accedir a les unitats de metre i de tramvia s'ha de cancel·lar el títol (bitllet o bo) en les màquines situades a este efecte, tant si hi ha barreres (estacions subterrànies) com si l'accés al tren és lliure (estacions en superfície i tramvia). La multa per no haver cancel·lat el bitllet pot arribar als 50 euros. En les estacions hi ha també màquines expenedores on comprar el bitllet o bo els quals són recarregables, per la qual cosa no cal desfer-se d'ells si es pensa tornar a usar el metro o tramvia (en la primera càrrega es paga el suport físic). Es pot pagar tant en efectiu com amb targeta bancària.

Maquina expendedora de billetes

Bonos i bitllets

 

La xarxa de Metrovalencia es dividix en 4 zones (A, B, C, D) i cada una té un preu diferent. A la ciutat de València li correspon la zona A.

Tuin

Es fan recàrregues de 10 euros mínim.  Al realitzar cada viatge es descompta  la quantitat corresponent. Este títol permet viatjar per tota la xarxa de metro i tramvia a un màxim de seixanta persones si viatgen juntes. Es contemplen descomptes del 20 i 50% per a famílies monoparentals i nombroses.

Propis
Els títols propis únicament són vàlids per a la xarxa de Metrovalencia.

 • Senzill. Permet fer un únic trajecte entre dos estacions.
 • Anada i tornada. Vàlid per a dos viatges d'una sola persona. El d'anada és vàlid immediatament després de la compra, mentres que el de tornada ho és fins a les 23:59 hores de l'endemà.
 • Bonometro. Permet fer deu viatges en un nombre determinat de zones.
 • TAT: Targeta d'Abonament Temporal. Abonament personal per a viatjar sense límit dins de les zones de validesa durant trenta dies a partir del primer viatge.
 • TAT Anual. Abonament personal per a circular sense límit de viatges dins de les zones de validesa durant 365 dies a partir de la data de compra.
 • TAT Gent Major. Títol vàlid per a persones que acrediten ser majors de 65 anys.
 • TAT Mobilitat Mensual. Títol mensual per a persones que acrediten tindre una discapacitat superior al 64%.
 • TAT Mobilitat Anual. Títol anual per a persones que acrediten tindre una discapacitat superior al 64%

Integrats

Els títols integrats permeten transbordar entre diferents empreses de transport: Metrovalencia, EMT i Metrorbital. Els títols AT permeten transbordar també amb la xarxa de metrobús.

 • Bono transbord. Vàlid per a deu viatges en zona A amb transbords permesos entre Metrovalencia, EMT i Metrorbital.
 • Bono transbord jove. Ídem que el bono transbord, amb un 15% de descompte per a persones entre 14 i 30 anys amb el Carnet Jove.
 • T1. Vàlid per a fer un nombre il·limitat de viatges durant 24 hores des de la primera utilització. Només vàlid per a la zona A.
 • T2. Vàlid per a fer un nombre il·limitat de viatges durant 48 hores des de la primera utilització. Només vàlid per a la zona A.
 • T3. Vàlid per a fer un nombre il·limitat de viatges durant 72 hores des del primer us.
 • AT. Permet fer un nombre il·limitat de viatges durant un mes.
 • AT Jove. Ídem que l'AT, amb descompte per a titulars del Carnet Jove.
  Pla Metrovalencia

Planol Metrovalencia

Plano de Metrovalencia

Mapa centre ciutat

Mapa centro ciudad

Llegendes del plànol i del mapa

Metro - líneas  Metro - información

Els plànols i mapes complets els oferim en format PDF descarregable més avall

Centres d'Atenció i Punts del Client

(font: Metrovalencia)

Metrovalencia compta amb sis Centres d'Atenció al Client i set Punts del Client, on pot resoldre qualsevol dubte o problema que puga tindre, així com reucperar objectes perduts. 

Centres d'Atenció: Aeroport, Benimaclet, Colón, Túria, Xàtiva, Universitat Politècnica de València

Punts del Client: Empalme, À. Guimerà, Alboraya - Palmaret, Amistat - Casa de Salut, Mislata, Torrent Avinguda, Marítim - Serrería

 

 

AdjuntMida
PDF icon Metro línies i zones355.57 KB
PDF icon Metro mapa1022.73 KB
PDF icon Tarifes Metrovalencia676.64 KB
HOTELS / HOTELES

Booking.com